· 

Masterclass 'Treating the traumatized child and family: from a family perspective'

Ben jij betrokken bij gezinnen waar trauma speelt? Als ervaringsdeskundige, hulpverlener, behandelaar, onderwijzer, maatschappelijk werker, politie, reclassering of bijvoorbeeld voogd? Wil je op positieve wijze het verschil maken binnen een gezin? Onderliggend trauma leren herkennen? Niet meer handelingsverlegen zijn? We nodigen je dan graag uit voor de masterclass van dr.Scott Sells en Amber Hall. Samen delen ze informatie en tools om kind en familie te behandelen, ieder vanuit eigen perspectief.

Inhoud

It’s not easy when a child is traumatized and so is the entire family. Treatment is often only focused on the child and not the entire family. Dr. Scott Sells will present the findings in his new book “Treating the Traumatized Child” step by step tools that parents can use for their family or use to educate their counselor. Amber Hall will share about the period in which her son had PTSD, the family dynamics, secondary trauma, the interaction between the family and professionals and the recovery process. Scott and Amber will be giving you information and tools from a different perspective to help you heal the child and family.

  • Why is it important to treat not just the traumatized child but also the entire family? What can you do as a parent to start your own healing process?
  • What is family trauma and what are the signs?
  • Using a “Stress Chart” to determine how much trauma and stress there is in the family?
  • The choice between direct trauma work and stabilizing the child’s problems
  • Using what are called wound playbooks to heal the entire family in the here and now
  • Why it is so important for the entire village of extended family, friends, or neighbours to attend?
  • What you need to know about (mis)communication between parents and professionals and how you can prevent this     
Meer informatie en aanmelden; www.rinogroep.nl/opleiding/4793

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0