Blogs en andere schrijfsels

Blogs en andere schrijfsels · 15. maart 2023
De stilte een zegen, even harmonie. Een moment waar ik van zou moeten genieten en ja dat doe ik op mijn eigen manier. Ik vul mijn hart via mijn ogen die jou strelen. Mijn kind wat ben je mooi, terwijl je even de wereld los hebt gelaten, je over hebt gegeven aan een hogere macht. Wil mijn ziel alleen maar naar jou uitreiken, stuurt mijn hart jou de liefde die je niet meer wilt voelen. De liefde van een moeder voor haar kind. Even mag ik met jou zijn zonder de boosheid, de pijn, de rouw. Even...
Er gewoon kunnen zijn
Blogs en andere schrijfsels · 01. december 2022
Al jaren werk ik met kinderen en volwassenen met traumatische ervaringen #kindermishandeling #mishandeling #verkrachting #incest #verwaarlozing #trauma en met #institutioneeltrauma #institutioneelgeweld #institutioneelmisbruik niet alleen rond #jeugdzorg zoals veel mensen denken maar ook vanuit #onderwijs #ggz #politie #justitie #religie #netwerken enz.

Blogs en andere schrijfsels · 29. oktober 2022
Vanochtend las ik een artikel in de Groene Amsterdammer (zie link) Voor mij een terugblik naar mijn jeugd en de reden dat mijn moeder op 49 jarige leeftijd niet meer kon en wilde vechten voor haar gezondheid (handicaps, chronische ziekten en de gevolgen van verregaande iatrogene schade). Het op gaf, want ze voelde zich: "een paria van de maatschappij". Heftig om te lezen, hoe vertellen we ons zelf als mens dat dit gerechtvaardigd is? Hoe kan het dat mensen dit uitvoeren? Hoe kan het dat we...
Bloem, melk en eieren
Blogs en andere schrijfsels · 05. september 2022
Bijzonder toch hoe triggers werken?! Pannenkoeken. Hoe kan bloem, melk en eieren zo gevuld zijn met gevoelens? Terug naar mijn jeugd, opgroeiend bij mijn moeder. Vanwege haar chronische ziektes en handicaps groeide ik op in de bijstand. Ze was gek op pannenkoeken zei ze, ik niet.

Wat is voor jou de essentie van het leven?
Blogs en andere schrijfsels · 03. september 2022
We zitten samen op de stoep. Haar leeftijd is moeilijk in te schatten. Haar lange grijze haren hangen in een pittige paardenstaart op haar rug. In haar gelaat lees je een leven wat ver van gemakkelijk was. Iedereen die langsloopt groet haar respectvol.

Verwerken
Blogs en andere schrijfsels · 24. juni 2022
Trauma is systemisch en heling ook, ik roep het al jaren. Onze eigen tijd met Ptss binnen ons gezin ligt in het verleden maar van tijd tot tijd haal ik een mooie of minder mooie herinnering omhoog bij mij thuis. Ik plan het niet, ik volg mijn eigen triggers en associaties. Ik spreek het wel heel bewust uit. Zeker omdat het om een gezin met 2 jonge kinderen ging en de tijd en de omstandigheden chaotisch waren, het ons hele leven op zijn kop zette.

Blogs en andere schrijfsels · 15. juli 2020
Hij was 4, een prachtig kind, vol liefde en potentie. De minimaatschappij op het schoolplein leerde hem zijn eerste les. De scheppen sloegen op zijn hoofd, de juf vroeg wat hij heeft gedaan. Hij deed niets.........hij bleef enkel staan! Hij sloeg een klas over en kwam in een hel. Wat anderen nog niet lukte, kon hij al wel. De minimaatschappij op het schoolplein bood hem zijn les Hij werd gebruikt als voetbal, de juf vroeg wat hij heeft gedaan..........hij deed niets, hij bleef enkel staan! Vijf...

Blogs en andere schrijfsels · 12. maart 2019
Eind 2018 werd ik gevraagd een stuk te schrijven voor het verenigingsblad van Studievereniging Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Hier heb ik met heel veel plezier aan meegewerkt! Lees hier het volledige artikel.

Blogs en andere schrijfsels · 01. februari 2019
Deze week was dr. Scott Sells van Family Trauma Institute (ontwikkelaar van het Family Systems Trauma model) weer in Nederland. Fijne gesprekken, ervaringen delen, brainstormen en plannen maken voor intensivering van de samenwerking tussen Family Trauma Institute en In-Unity. Ik heb weer genoten!

Meer weergeven