Blogs en andere schrijfsels

Blogs en andere schrijfsels · 25. juli 2023
Wat als. Wat als we samen. Samen door het duister lopen. Ons licht schijnen op wat verborgen is. Vol vertrouwen. Omdat we weten, dat liefde zoveel sterker is.

Blogs en andere schrijfsels · 20. juli 2023
Wie ben ik. Wie ben ik wanneer ik niet zorg? Wanneer tijd zich langzaam om mij heen vouwt, even enkel naar mij stroomt en de leegte zich oneindig uitstrekt over een veld van onveiligheid, Wie ben ik, wanneer de weinige dankbare momenten, die mij, mijn bestaansrecht geven, stoppen. Niet meer nodig, afgedankt. Wie ben ik, wanneer kwade blikken reageren op een grens zo zacht gesteld, dat zelfs voor mij, de fluistering van mijn stem klinkt als een illusie. Wie ben ik, als ik paraat sta voor het...

Blogs en andere schrijfsels · 30. april 2023
Gisteren was ik bij het graf van mijn tante. Geboren, tussen doodsangst en stress, in de hongerwinter terwijl het gezin ondergedoken was. Een dag later weer op de vlucht, want "de Duitsers kwamen". ‘De Duitsers’ hielden hen staande, het gehuil van de pasgeborene en de 2 kinderen op de wagen, maakten dat 1 van hen ze, op het laatste moment, een brood toewierp en door liet rijden. Het gezin is het niet te boven gekomen. Iedere vorm van overleven, coping en de gevolgen hiervan zichtbaar in...

Blogs en andere schrijfsels · 21. april 2023
Muisstil pak ik mijn spullen en kleed mij aan. Met een vinger tegen mijn lippen aai ik de hond over haar hoofd en met een, voor mijn gevoel, net te luidde klik trek ik de deur achter mij dicht. Buiten slaak ik een zucht van verlichting, het is doodstil op straat. Midden in de nacht start ik mijn auto en binnen minuten rij ik mijn woonplaats uit en draai ik het volume van de radio omhoog. Klaarwakker met een flinke autorit voor de boeg, probeer ik de spanning in mijn lichaam los te laten....
Blogs en andere schrijfsels · 06. april 2023
Een terugblik Het is vrijdagavond (april 2015), zes dagen geleden werd mijn elfjarige zoon mishandeld door twee pubers, er stond een flinke groep omheen. De week is als een film verlopen, gisteren begonnen de herbelevingen vandaag was eindelijk de aangifte welke de politie eigenlijk niet op wilde nemen. "In hun ervaring was dat niet verstandig in een klein dorp” en in “hun ervaring kwamen die jongens er toch mee weg”. Als ik boos word, word ik gesust mijn eerste ervaring dat ‘ik wel zal...
Blogs en andere schrijfsels · 15. maart 2023
De stilte een zegen, even harmonie. Een moment waar ik van zou moeten genieten en ja dat doe ik op mijn eigen manier. Ik vul mijn hart via mijn ogen die jou strelen. Mijn kind wat ben je mooi, terwijl je even de wereld los hebt gelaten, je over hebt gegeven aan een hogere macht. Wil mijn ziel alleen maar naar jou uitreiken, stuurt mijn hart jou de liefde die je niet meer wilt voelen. De liefde van een moeder voor haar kind. Even mag ik met jou zijn zonder de boosheid, de pijn, de rouw. Even...
Er gewoon kunnen zijn
Blogs en andere schrijfsels · 01. december 2022
Al jaren werk ik met kinderen en volwassenen met traumatische ervaringen #kindermishandeling #mishandeling #verkrachting #incest #verwaarlozing #trauma en met #institutioneeltrauma #institutioneelgeweld #institutioneelmisbruik niet alleen rond #jeugdzorg zoals veel mensen denken maar ook vanuit #onderwijs #ggz #politie #justitie #religie #netwerken enz.

Blogs en andere schrijfsels · 29. oktober 2022
Vanochtend las ik een artikel in de Groene Amsterdammer (zie link) Voor mij een terugblik naar mijn jeugd en de reden dat mijn moeder op 49 jarige leeftijd niet meer kon en wilde vechten voor haar gezondheid (handicaps, chronische ziekten en de gevolgen van verregaande iatrogene schade). Het op gaf, want ze voelde zich: "een paria van de maatschappij". Heftig om te lezen, hoe vertellen we ons zelf als mens dat dit gerechtvaardigd is? Hoe kan het dat mensen dit uitvoeren? Hoe kan het dat we...
Bloem, melk en eieren
Blogs en andere schrijfsels · 05. september 2022
Bijzonder toch hoe triggers werken?! Pannenkoeken. Hoe kan bloem, melk en eieren zo gevuld zijn met gevoelens? Terug naar mijn jeugd, opgroeiend bij mijn moeder. Vanwege haar chronische ziektes en handicaps groeide ik op in de bijstand. Ze was gek op pannenkoeken zei ze, ik niet.

Wat is voor jou de essentie van het leven?
Blogs en andere schrijfsels · 03. september 2022
We zitten samen op de stoep. Haar leeftijd is moeilijk in te schatten. Haar lange grijze haren hangen in een pittige paardenstaart op haar rug. In haar gelaat lees je een leven wat ver van gemakkelijk was. Iedereen die langsloopt groet haar respectvol.

Meer weergeven