Nieuws&blogs

'Mijn eerste keer'
Nieuws&blogs · 26. juli 2020
Het is een flink aantal jaren geleden. Muisstil pak ik mijn spullen en kleed mij aan. Met een vinger tegen mijn lippen aai ik de hond over haar hoofd en met een, voor mijn gevoel, net te luide klik trek ik de deur achter mij dicht. Buiten slaak ik een zucht van verlichting, het is doodstil op straat. Midden in de nacht start ik mijn auto en binnen minuten rij ik mijn woonplaats uit en draai ik het volume van de radio omhoog. Klaarwakker met een flinke autorit voor de boeg, probeer ik de...

Hij bleef enkel staan
Nieuws&blogs · 15. juli 2020
Hij was 4, een prachtig kind, vol liefde en potentie. De mini maatschappij op het schoolplein leerde hem zijn eerste les. De scheppen sloegen op zijn hoofd, de juf vroeg wat hij heeft gedaan. Hij deed niets.........hij bleef enkel staan! Hij sloeg een klas over en kwam in een hel. Wat anderen nog niet lukte, kon hij al wel. De mini maatschappij op het schoolplein bood hem zijn les Hij werd gebruikt als voetbal, de juf vroeg wat hij heeft gedaan..........hij deed niets, hij bleef enkel staan! 5...


Nieuws&blogs · 12. maart 2019
Eind 2018 werd ik gevraagd een stuk te schrijven voor het verenigingsblad van Studievereniging Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Hier heb ik met heel veel plezier aan meegewerkt! Lees hier het volledige artikel.

Nieuws&blogs · 01. februari 2019
Deze week was dr. Scott Sells van Family Trauma Institute (ontwikkelaar van het Family Systems Trauma model) weer in Nederland. Fijne gesprekken, ervaringen delen, brainstormen en plannen maken voor intensivering van de samenwerking tussen Family Trauma Institute en In-Unity. Ik heb weer genoten!

De ACE studie; Hersenontwikkeling onder stress
Nieuws&blogs · 11. september 2018
Soms voel je, je een roepende in de woestijn en dan opeens.....iemand die net zo tegen de ACE onderzoeken aankijkt als jij zelf. Trots op 'Filmsforchange' en Annette Knaap.

Nieuws&blogs · 07. juni 2018
Wat ik vooral nodig heb is jou! In 2015 werd mijn zoontje van 11 mishandeld. Al snel volgde de diagnose Ptss later gevolgd door ‘complex en chronisch’ meer hierover lees je in mijn blogs . Tijdens dat jaar ging ik op zoektocht; EMDR, medicatie, CGT het werkte niet bij zoon of niet genoeg. Door mijzelf de vraag te durven stellen;’ wat maakt nu dat zoon dit wel heeft en veel anderen die traumatische ervaringen hebben gehad niet” en heel goed te kijken naar de signalen. Kwam ik bij...
BACA-Bikers Against Child Abuse
Nieuws&blogs · 20. mei 2018
Gisteren was ik op uitnodiging van B.A.C.A (bikers Against Child Abuse) Bij; '100 miles for BACA' Prachtige mensen die doen wat wij niet kunnen of mogen. Wat een kanjers! 7×24×365 dagen per jaar.

Masterclass 'Treating the traumatized child and family: from a family perspective'
Nieuws&blogs · 18. januari 2018
Ben jij betrokken bij gezinnen waar trauma speelt? Als ervaringsdeskundige, hulpverlener, behandelaar, onderwijzer, maatschappelijk werker, politie, reclassering of bijvoorbeeld voogd? Wil je op positieve wijze het verschil maken binnen een gezin? Onderliggend trauma leren herkennen? Niet meer handelingsverlegen zijn? We nodigen je dan graag uit voor de masterclass van Scott Sells en Amber Hall. Samen delen ze informatie en tools om kind en familie te behandelen, ieder vanuit eigen perspectief.

Brief aan professionals
Nieuws&blogs · 17. januari 2018
Een brief aan alle professionals rond kinderen met trauma en hun gezin.

Meer weergeven